Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB)
Sinds 2007 is in de Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen geregeld dat overheden inzicht geven in welke beperkingen zij op eigendom hebben gelegd. Een voorbeeld hiervan is het aanwijzen van een pand als gemeentelijk monument.
Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners, ondernemers en overige partijen alle informatie over beperkingen en bijbehorende brondocumenten bij één partij vinden: het Kadaster.
Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB) – Waarom?
De WKPB heeft als doel om op een eenvoudige manier inzicht te geven in beperkingen die opgelegd zijn door de overheid voor een bepaald stuk grond of een specifiek gebouw.
De huidige vorm van de WKPB bestaat inmiddels ruim tien jaar, maar heeft zich feitelijk nooit echt ontplooid. Door middel van het project “Beter Kenbaar” wordt nu een verbetering van de dienstverlening nagestreefd. Een modernisering van enerzijds de registratie van beperkingen, als ook het verstrekken van informatie (aanlevering) van de publiekrechtelijke beperkingen staan hierin centraal.
Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB) – Hoe?
De genoemde modernisering beoogt dat alle informatie over de beperkingen digitaal beschikbaar komt via het Kadaster. Burgers, bedrijven en overige partijen kunnen straks alle informatie bij één loket vinden.
Dat betekent dat gemeenten en andere instanties, zoals waterschappen en provincies, de informatie over de gestelde beperkingen moeten aanleveren aan het Kadaster – en wel privacy-proof. Een enorme klus, waarbij BnAS op efficiënte en professionele wijze ontzorgt. Zo hebben de gemeenten Rotterdam, Nederweert, als ook de Omgevingsdienst West-Holland al van onze WKPB-Anonimiseer / Redigeerservice gebruik gemaakt.
Anonimiseren door BnAS…
Alle gegevens die kunnen herleiden naar een natuurlijke persoon, natuurlijke persoon bij een rechtspersoon, of samenwerkingsverband worden door ons 100% geredigeerd en geanonimiseerd.
Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen (WKPB) – BnAS Service
2020 is het overgangsjaar voor de transitie door gemeenten, vanaf 2021 werken gemeenten volgens de nieuwe werkwijze. BnAS maakt alle brondocumenten van besluiten geschikt voor de openbare registers, door ze 100% privacy-proof te maken. Wij voldoen hierbij aan de opgelegde voorwaarden en wettelijke regelgeving. Dit alles tegen een tarief op maat.
Wilt u meer weten of meteen aan de slag? Neem gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar.
Biqe network Anonymizing Service
Jannes Hoekman
+31 6 105 183 39
info@biqe.biz